Falla Gran

Falla Grande Oloriz 2017

Che quina banda

Des del principi dels temps l’home ha anat de caça. Aquells primers antepassats nostres es llançaven a les planures en busca d’un bon mamut que caçar per a fer pernil de mamut, o mamut a la plancha, o torrat ‘a la pedra’, que era lo seu en aquella época. Ara la caça és un deport, o se fa per deport, és una activitat cinegètica… pero per a molts, la ‘caça’ és el seu modus vivendi. Es passen tot el dia ‘caçant’. I ‘cacen’ tot lo que poden. El polític caça als seus contrincants; les discoteques són llocs ideals per a la caça; en les falles n’hi ha molta caça i molta pesca; els diferents tipos d’esquer també són motiu d’estudi; i les formes que té la caça completen un conjunt que devia de tindre una falla que parlara d’ell. En el centre i remat de la falla veem al Vescomte de Trabucco, caçador, sobretot, de bones merles els dissabtes per la nit en el bar del costat del palau. I es que l’únic Coto que coneix és el vi negre reserva. Als seus peus, un venat, representació perfecta de l’home, ya que és com li criden en el poble per culpa de lo llaugera que es la Vescomtesa, que encara que es machuca, tira ‘a los palomos’ sempre que pot. Dites populars, como ‘Mientras unos golpean la mata, otros cogen la caza’, es barregen en les escenes junt a conceptes com ‘caça major’ (el premi), ‘caça menor’, ‘Coto de Caça’, ‘Cazador de sueños’, ‘el cebo’, ‘Caza de brujas’, ‘Cazafantasmas’ o ‘la diosa cazadora’.

Secció i Premi

Secció: 2ª A

Premi: 2on Premi

Please specify image url

Carlos Carsí García, Artista Falla grande

Por cuarto año consecutivo y tras llevarnos al podium por segundo año consecutivo, Carlos Carsí nos deleita con esta obra de arte.

Artista Fallero

Falla Infantil

infantil-superheroes
La Super-Animalà

Jordi encara està flipant. Quin dia més chulo ha fruït junt a la seua família. Resulta que el diumenge era el seu aniversari, i el pares tenien un pla fantàstic: han anat al Bioparc de Valéncia, on el chiquet ha vist rinoceronts, girafes, cocodrils, zebres i molts més animals. ¡Una passada de visita!

Lo millor arribà quan els pares li donaren els seus regals… ¡Uala! ¡La canya! Un ‘spiderman’ que llança teranyines; un Iron Man de metal; un Batman i un Superman… Tots els superhéroes favorits de Jordi en ninotets per a poder jugar en ells.

Va jugar tota la vesprada, i part de la nit, fins que es va prendre un biberó i se’n va anar a dormir. Pero abans de quedar-se torrat, va tindre una idea… Es va imaginar com serien tots aquells animals del parc si foren superhéroes i pogueren ajudar a la gent…

I es va dormir…

I va somiar…

I va començar l’aventura…

El món dels chiquets necessita ajuda, i ací arriba la Super-Animalà, el grup de superhòmens més animals del món… animal. Spider-Girafa, Rhino X, Thor-Pedo i l’Iron Zebra son quatre dels més valents del grup. Ajuden als chiquets en problemes de molta importància, per eixemple arribar a agarrar les galletes en la cuina; netejar-se les dents; resoldre els problemes de mates; creuar per on toca el carrer; ser educats i tindre bona higiene, i sobre tot com ser una bonapersona, lo més important del món.

Els seus amics, els Març-Ianets, els tiren una ma, ensenyant als chiquets els superpoders de ser un bon faller.

¡Comença l’aventura dels nostres superhéroes!

Secció i Premi

Secció: 6ª

Premi: 6é Premi

Please specify image url

Carlos Carsí García, Artista Falla infantil

Este año, nuestro premiado artista fallero, intentará revalidar nuestro PRIMER PREMIO del año pasado tras años de sequía. Lo que seguro que si conseguirá es que se nos caiga la baba con esta “Super-Animalà” de Falla Infantil.

Artista Fallero